2011. november 19., szombat

Heti étrend javaslat - HÉTFŐ - KEDD - SZERDA

Hétfő: 
Reggeli: Müzli - szezámmag, hajdina, búzacsíra, friss őszibarack, almalé  ,           Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet, esetleg pirítva.
  •              Banán és tahini /helyette: saját készítésű olajos magvakból készült szendvicskrém/.
  •              Borsmenta tea


Tízórai: Almaszeletek, friss gyümölcslé, vagy gyógynövénytea

Ebéd: Friss répalé.
          Vegyes saláta: cékla, tök, fejes saláta, lencse csíra, sárgarépa és zeller.
          Teljes értékű kenyér.
          Narancs és banán

Uzsonna: Teljes értékű kenyér, reszelt almából és darált mandulából készült pástétommal.
               Csipkebogyó tea.


Vacsora: Barna rizs aprított dióval.
              Vegyes saláta: sárgarépa, karfiol, hagyma, retek.
               Friss, vegyes gyümölcssaláta tofu-krémmel.

Lefekvés előtt: Friss almalé.


Kedd

Reggeli: Főtt hajdina, köles, árpa friss narancslével.
             Kamilla tea.

Tízórai: Banán.
            Friss almalé.

Ebéd: Vegyes babcsíra, tök és fejes saláta-keverék.
          Barna kenyér
          Hagymás lencseleves.
          Friss alma- és grapefruit szeletek.
 
Uzsonna: Banán és tahini /vagy saját/ szendvicskrém barna kenyérrel.


Vacsora: Friss zeller és sárgarépalé.
              Fejes saláta lucernacsírával /helyette:lencsecsíra vagy snidling/ és friss gyógyfüvekkel.
              Héjában sült burgonya.

Lefekvés előtt: Rozmaring tea.


Szerda

Reggeli: Müzli kecsketejből készült joghurttal /helyette:kaukázusi kefír vagy bolgár joghurt/, friss körtével és szőlővel.                                                                                                                                      


Tízórai: Friss alma- és narancslé.         


Ebéd: Nyers vegyes saláta: fejes saláta, káposzta aprított mogyoróval, csírázott magvakkal, céklalevéllel, metélőhagymával, mentafűvel.
           Barna kenyér.
           Hagymás sárgarépaleves.
           Sárgabarackos joghurt ínyencség.




Uzsonna: Csipkebogyótea.
               Barna kenyér banán és narancs-szendvicskrémmel.


Vacsora: Nagy adag barna rizs saláta /hidegen vagy melegen/, reszelt cékla- és hagymasaláta aprított dióval.
                Alma és búzacsíra meglepetés.


Lefekvés előtt: Bodzatea fél kávéskanál mézzel, kevés citromlével.




Nagyon jó, ha az ebédet salátával kezdjük, a vitaminok, ásványi anyagok jobban felszívódnak, ha üres gyomorba kerülnek. Saláták minden mennyiségben! Nincs mellékhatása! Próbáljunk meg vegyszermentes alapanyagokat használni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése