2011. november 12., szombat

A méregtelenítő diéta alapanyagai

Sejt méregtelenítés canadian essence segítségével
" Amit megeszünk, azok vagyunk!" Ezért fontos, hogy olyan alapanyagokból állítsuk össze ételeinket, amik beépülve szervezetünkbe, erősítik immunrendszerünket, és küzdenek a betegségekkel, a rákkal. 




Néhány jó tanács: a havi háztartási költségvetésből felszabaduló összegnek csak a kis hányadát kell aránylag drágább élelmiszerek /narancs, banán, olajos magvak, hidegen sajtolt olajak stb./ beszerzésére fordítanunk, ezekből egyébként is kis mennyiség szükséges egy-egy recept elkészítéséhez. A felszabaduló összeg abból származik, hogy ezentúl nem vásárolunk cigarettát, babkávét, kakaót, kólát, szeszesitalt, húst, felvágottat, drága tejterméket /csak joghurtot, kefirt /, csokoládét, cukrot, édességeket, cukrász süteményt, semmit az "amit abba kell hagyni" címszó alatt szereplő dolgokból.

Az általában használt napraforgó olaj helyett a "nyers sajtolt napraforgó olaj"címkéjű olajat vegyük, valamint a reformboltokban kapható hidegen sajtolt szója, kukorica, tökmag és búzacsíra olajokat. 


Fehér kenyér helyett a sötétbarna, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek a megfelelőek. Otthoni sütésre is teljes kiőrlésű lisztet használjunk, ami nálunk "Graham liszt" néven van forgalomban
Rákbetegek méregtelenítő diétája során nem a búza, hanem a hús, az állati fehérje jelent veszélyt!


A barna - hántolt, azonban csiszolatlan - rizs ma már egyre elterjedtebb nálunk is a reformboltokban. Amennyiben beszerzése mégis gondot okozna, szükségmegoldásként negyed kiló fehér rizshez keverjünk 6 tetézett evőkanálnyi búzakorpát.
A szezámmagkrém /tahini-krém/ pótolható olajos magvakból /dió, mogyoró, napraforgó, tökmag, mandula/készült krémekkel. A narancs, a grapefruit, a banán, az avokádó hazai szezongyümölcsökkel pótolható. Az alma egész évben rendelkezésünkre áll.


A rákbetegek /fogyókúra receptjei/ receptjeiben szereplő zöldség- és gyümölcsleveket lehetőség szerint otthon, magunk készítsük el. Ha egy mód van rá, feltétlenül oldjuk meg valahogy a vegyszermentes zöldség- és gyümölcsfélék beszerzését. A készen vásárolható levek közül a méregtelenítő diétához csak az alkalmas, amelyen külön feltüntetik, hogy tartósítószert, mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz.


A kecsketej kifejezetten rákellenes hatóanyagot is tartalmaz, a nyugati országokban nemcsak reformboltokban, szupermarketekben is kapható. Hacsak nem tart valaki kecskét, nálunk másképpen nem juthat hozzá. A nálunk kapható tehéntejet zárjuk ki étrendünkből. Müzli készítéséhez elégedjünk meg a kaukázusi kefírrel,vagy bolgár joghurttal a kecsketejből készült joghurt helyett. De forrásvízzel, gyógyvízzel is készíthető müzli. A boltokban kapható palackozott gyógyvizek közül jó a természetes szénsav tartalmú Kékkuti víz és a Parádi kénes gyógyvíz.
Nem ajánlott az alkoholfogyasztás napi 1 dl bornál nagyobb mennyiségben. De az egész személyiségünk latbavetésével gondolkozzunk és döntsünk: élet vagy halál. Egészség, kiteljesedő, boldog élet és betegség-szenvedés között kell választanunk. Teljes méregtelenítésre szánjuk el magunkat! Minden csepp alkohol méreg a szervezet számára hosszabb távon, minél legyengültebb, betegebb állapotban van! Tökéletes májműködésre van szükségünk, helyre kell állítanunk központi laboratóriumunkat, anyagcsere központunkat, a máj működésést, és ennek legnagyobb akadálya a szeszesital fogyasztás!


Fő étkezés előtt nagy adag saláta elfogyasztása javallott. Ez elősegíti, hogy a gyomorban megfelelő enzimek képződjenek, és jóval többet meg tud enni a friss salátafélékből, ha éhesen lát hozzájuk. A saláta a lehető leghasznosabb táplálék. Ha fogyasztása eleinte szokatlan, fokozatosan iktassa étrendjébe, hamarosan élvezni fogja. 


A méregtelenítő diéta egy legkevesebb három hónapos méregtelenítésre szánt időszak legyen!A beteg három hónap után - döntése szerint - fokozatosan ismét fogyaszthat tojást, halat, húst. Személyes meggyőződésem, hogy aki igényt tart a teljes és végleges gyógyulásra, és szeretné megelőzni a többi civilizációs betegséget /reuma, infarktus, cukorbaj, érszűkület, magas vérnyomás stb./ az s o h a s e  térjen vissza a vegyes, húsos étrendre!


Ne azon bánkódjon, amit fel kell adnia, élvezze az új tapasztalatokat!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése